КПП «Теплоенергопостач» ІМР повідомляє про намір коригування тарифів на теплову енергію її виробництво, транспортування, постачання та послуги з постачання теплової енергії

Пунктом 98 «Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води», що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 №869 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 03.04.2019 №291) обумовлено, що тарифи на послуги з постачання теплової енергії можуть бути скориговані у разі необхідності, з причин, які не залежать від суб’єкта господарювання, зокрема, збільшення або зменшення податків і зборів (обов’язкових платежів), мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, орендної плати та амортизації, підвищення або зниження цін і тарифів на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси.

Відповідно до договорів постачання природного газу з НАК «Нафтогаз України» вартість газу, який підприємство використовує для виробництва теплової енергії та надання послуг споживачам збільшилась в порівнянні з ціною в тарифах на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії, в порівнянні з попереднім затвердженим тарифом на 20%.

Згідно з Договором про постачання електричної енергії споживачу, актами приймання-передачі наданих послуг  ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі», за січень 2021 року ціна електроенергії в порівнянні з останнім розрахунком збільшилась на 5%.

Відповідно до акту наданих послуг КП «Ірпіньводоканал» за січень 2021 року ціна водопостачання збільшилась на 15%, а ціна водовідведення на 10%.

З огляду на викладене, в умовах постійного зростання основних складових тарифу, одноставкові тарифи на теплову енергію та послуги з постачання теплової енергії  по ліцензійним видам діяльності та категоріям споживачів становитимуть:

  ПоказникиБюджетні установи Грн./1Гкал.Інші споживачі Грн./1Гкал.
Тариф на виробництво теплової енергії1718,381718,38
Тариф на транспортування теплової енергії256,80256,80
Тариф на постачання теплової енергії22,3622,36
Тариф на теплову енергію  (без ПДВ)1997,541997,54
Тариф на теплову енергію (з ПДВ)2397,052397,05

Згідно з наказом Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018р. №130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» зауваження та пропозиції щодо тарифу підлягають реєстрації та розгляду КПП «Теплоенергопостач» ІМР за адресою: Київська обл. м. Ірпінь вул. Ярославська, 9            ел. пошта: irpenteplopostach@ukr.net.

Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції становить 7 днів із дня повідомлення споживачів про намір зміни тарифу.

Адміністрація КПП «Теплоенергопостач» ІМР