Цього року в Ірпені замінять три кілометри теплотраси

Ще не завершено цей опалювальний сезон, а в Ірпені вже готуються до наступного. Як тільки-но перестануть подавати тепло, одразу візьмуться оновлювати теплотраси.  Адже найголовніша проблема – втрата тепла на шляху до будинків, кажуть у «Теплопостачі».

Федір Скаржинський, черговий інженер КПП «Теплоенергопостач»:
«Зимою, коли йдете, і на трасі снігу немає – ото лежать неізольовані труби, тепло підігріває землю, і сніг розтає».

Василь Пікулик, заступник директора КПП «Теплоенергопостач»:
«Якщо хто де побачить, що є така ділянка на території нашого міста – негайно сюди сигналМи в першу чергу будемо там відкривати трасу й перекладати».

Фахівці кажуть – через старі оголені труби на трасі втрачається більше 20% тепла, іноді й до 50. Тепер же кладуть сучасні теплоізольовані труби. Вони повністю зберігають тепло і передають його до осель без жодних втрат. Саме такі є завжди в запасі «Теплоенергопостачу» на аварійні випадки.

Василь Пікулик:
«Якщо трапляється аварія на будь-якій трасі, щоб негайно вирішити цю проблему – відкрити трасу й замінити трубу – вона вже готова, щоб не шукати, не чекати, поки привеземо».

У продовження модернізації  тепломереж цього року комунальники планують перекласти 80% найбільш аварійних ділянок.

Василь Пікулик:
«Програму на виконкомі затвердили і місцева влада пообіцяла більше шести мільйонів на придбання тільки попередньо ізольованих труб для продовження перекладання тепломереж».

Загалом комунальне підприємство «Теплоенергопостач» обслуговує більше 26 кілометрів теплотраси. За минулі п’ять років оновили вже майже половину. На всі роботи використали близько 18 млн грн підприємства і понад 14 мільйонів – із місцевого бюджету.